Molenschot Mediation

Scheidingswijze

Het netwerk

Als je ervoor kiest om het scheidingstraject met een mediator te doorlopen, dan is het netwerk van Scheidingswijze[n] dé partij om je daarbij te helpen. Scheidingswijzen heeft landelijk verschillende gespecialiseerde mediators gevestigd. Molenschot Mediation in Tilburg en omstreken is daar een van. Door te kiezen voor een partij zoals Scheidingswijzen ben je verzekerd van een scheidingsspecialist die weet wat hij of zij doet. Het netwerk van Scheidingswijzen is in het leven geroepen om een samenwerkingsverband te creëren tussen gespecialiseerde scheidingsspecialisten én derde partijen. Jullie hoeven zelf dus niet te denken aan het inschakelen van dergelijke partijen. Indien gewenst staan de aangesloten partijen van Scheidingswijze[n] voor jullie klaar.

Advocaat of mediator

Wanneer je ervoor kiest om te gaan scheiden en er is nog een goede verstandsverhouding tussen jou en je partner, dan kunnen jullie kiezen voor een scheiding via een mediator. Een mediator zorgt ervoor dat de scheiding in goede banen geleid wordt. Toch houd je zelf de regie van de scheiding in handen.

Het verschil tussen scheiden via een advocaat of het scheiden via een mediator is dat een mediator de stukken niet in kan dienen bij de rechtbank. Daarvoor is een advocaat benodigd. Een mediator is vaak in contact met een advocaat die de stukken indient. Mediation daarentegen is wel alleen mogelijk wanneer jullie beide samen het traject in gaan. Omdat een mediator beide jullie belangen behartigd. De medator kiest geen kant. Naast de juridische hulp van een mediator kan je bij de mediator ook terecht voor emotionele ondersteuning, hier is ook voldoende ruimte voor tijdens het scheidingstraject waar dit bij de advocaat vaak niet kan en of te duur is.

Naast ervaren scheidingsspecialisten heb je via Scheidingswijze[n] ook toegang tot verschillende andere professionals. Met al deze krachten gebundeld wordt de scheiding geregeld van A tot Z.

Stempel van leden van Scheidingswijze.
Kenmerk van leden van Scheidingswijze[n].