Molenschot Mediation

Werkwijze

Kennismaken
We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan bij u aan huis of op kantoor. Hierdoor krijg ik een goed beeld van de situatie en kan ik bepalen hoe en tegen welke prijs ik u kan helpen. U kunt ervoor kiezen om met mij in zee te gaan op basis van het uurtarief of we spreken een pakketprijs af waarbinnen ik alles voor u regel. Met een pakketprijs weet u precies waar u aan toe bent en wordt u achteraf niet verrast. 

Documenten
De volgende stap is het verzamelen van alle benodigde documenten. U krijgt van mij een lijst met documenten die ik van u nodig heb, zodat u deze kunt verzamelen. 
We starten dan met het opstellen van het ouderschapsplan. De kinderen zijn immers het belangrijkste onderdeel van de scheiding. Alles omtrent de kinderen moet goed besproken en vastgelegd worden, zodat daar later geen geschil over kan ontstaan. 

Daarna worden alle andere elementen van de echtscheiding gedekt: de verdeling van de goederen en van de financiën, het berekenen van eventuele alimentatie, etc. Alles wordt vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.

Indienen
Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant worden ondertekend ingediend bij de rechtbank. Deze geeft een akkoord/beschikking af. Vervolgens wordt de scheiding officieel ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit is de officiële scheidingsdatum.

Zoals u kunt lezen, regel ik alles voor u en ben ik de enige persoon waar u contact mee heeft. Zo weet u altijd bij wie u terecht kunt voor vragen of opmerkingen. Het is uw scheiding. Ik ben er enkel om u te begeleiden en wat last van uw schouders te nemen.