Molenschot Mediation

Wie is mr. Melissa Molenschot?

Als achtjarige kreeg ik, Melissa Molenschot, te horen dat mijn ouders gingen scheiden. Enkele weken nadat ze me dit verteld hebben was de scheiding al zo goed als rond. Mij is nooit gevraagd hoe ik mij voelde bij de scheiding. Ook is mij niet gevraagd wat ik graag wilde. Ik heb als kind vaak het gevoel gehad dat ik tussen mijn ouders in zat na de scheiding. Dit is mijn drijfveer. Ik ben rechten gaan studeren en ik ben daarna scheidingsspecialist en mediator geworden om kinderen tijdens de scheiding bij te staan. Veel kinderen hebben nog geen stem tijdens de scheiding, ik ben die stem.

Studies

De afgelopen 12 jaar heb ik juridische kennis opgedaan op verschillende onderwijs instellingen. Zo ben ik gestart op het MBO en zo doorgestroomd naar de universiteit van Tilburg. Na die 12 jaar kan ik nu zeggen dat ik gespecialiseerd familie-, jeugd- en erfrecht jurist ben. In plaats van de advocatuur in te gaan, heb ik besloten om mij in te zetten als scheidingsspecialist en mediator in Tilburg en omstreken met als doel de juiste begeleiding bieden tijdens de scheiding. Mijn persoonlijke focus ligt bij de kinderen die de scheiding bewust of onbewust meemaken.

Villa Pinedo

Daarom ben ik al geruim 4 jaar vrijwilliger bij Villa Pinedo waar ik begeleiding bied aan kinderen voor, tijdens en na de scheiding van hun ouders. Zij kunnen met mij praten over verschillende dingen. Het kan gaan om de scheiding, maar ook over dagelijkse dingen die zij meemaken. Ik poog hiermee de kinderen het gevoel te geven dat iemand ze snapt en dat ze er niet alleen voor staan. Ook begeleid ik andere buddy’s uit het mooie Brabant bij hun gesprekken met de kinderen. Zij kunnen bij mij terecht wanneer zij in een gesprek vastlopen. Of wanneer zij in een bepaalde situatie niet weten hoe zij kunnen reageren op het kind.

Wat kan ik voor jullie doen!

Samen met mijn juridische kennis, mijn ervaring als dochter van gescheiden ouders én mijn werkervaring op het gebied van scheidingen opgedaan bij Villa Pinedo, wil ik, Melissa Molenschot samen met jou alles omtrent de scheiding regelen. Ik als mediator heb de ervaring als mediator gekoppeld aan mijn juridische kennis op gebied van familierecht én mijn ervaring met scheidingen vanuit kinds perspectief. Het enige wat ik als mediator niet kan regelen is de emotionele afwikkeling. Verder regel ik als mediator alle zaken omtrent de scheiding.

mr. Melissa Molenschot, eigenaar van Molenschot Mediation