Echtscheiding beïnvloed werkprestaties

Echtscheiding beïnvloed werkprestaties

Een echtscheiding heeft impact op iemands hele leven. Tijdens en na een scheiding rouw je om het verlies van je partner. Hier komen veel emoties bij kijken. Hoe goed je ook een masker op kan zetten, een echtscheiding heeft altijd invloed op je leven. Hierdoor worden ook je werkprestaties beïnvloed. Soms wil je dit niet, toch gebeurd het onbewust.

Echtscheidingen vragen veel geregel

Je leven komt op zijn kop te staan. Alles wat bekend was moet opnieuw gevonden worden. Je moet hiervoor veel regelen. Misschien wel een nieuwe woonruimte, maar ook moet je wennen aan een nieuwe financiële situatie. Dit allemaal samen met het rouwproces waar je door moet. Alles komt tegelijk.

Soms moet je een vrije dag opnemen om het een en ander te regelen. Om deze reden alleen al is het fijn en makkelijk de werkgever op de hoogte te stellen van de scheiding. De werkgever kan dan rekening houden met vrije dagen die nodig zijn.

Melissa Molenschot bezig met een scheidingstraject
Effecten van een scheiding op de werkprestaties

Verwerken echtscheidingen

Iedereen verwerkt emoties op een eigen manier. De een vindt het makkelijker hulp te zoeken dan een ander. De een heeft ook sneller hulp nodig dan een ander. Ondanks dat je een sterk persoon bent en praktisch denkt in plaats van emotioneel, kan altijd iemand hulp nodig hebben.

Hulp vragen betekent niets anders dan er over willen en kunnen praten. Praat er daarom ook over met een collega of desnoods met je werkgever. De werkgever kan rekening houden met de thuis situatie, kan je hierin begeleiding bieden. De werkgever weet ook dat werkprestaties en echtscheidingen elkaar beïnvloeden. Geef eerlijk aan als je het er niet over wil hebben tijdens werkuren wanneer dit een negatief effect heeft op je emotionele staat. Bespreek het dan na werktijden.

Denk niet dat je werk en privé gescheiden moet houden. Dit is vrijwel onmogelijk en dat is niet waar het om gaat. Zoek juist naar de mensen die jou blij maken, die jou steunen en die van je houden.

Wij zorgen tijdens de echtscheidingsprocedure dat er voldoende tijd en ruimte is voor emoties. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het zien en herkennen van emoties en spelen daar op in. Ons doel is dan ook ervoor te zorgen dat na de procedure beide partners klaar zijn voor de nieuwe start, alleen, zonder elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *